Forside Nyheder Klanen Kastrup Skole Slægten

Kolding - et besøg værd!

Kolding er hverken New York, Århus eller København, men har alligevel en del at byde på.
Kolding er en hyggelig handelsby med en bymidte, der for en stor dels vedkommende er udlagt som gågader.
Kolding har også et af Danmarks største indkøbscentre, Kolding Storcenter, hvor man i tørvejr kan finde alt hvad hjertet begærer.
Her er en række museer, både i byen og i omegnen, aktiviteter for børn og barnlige sjæle samt et dejligt wellnesscenter.
Koldings omegn byder også på en del seværdigheder: Skamlingsbanken, brødremenighedsbyen Christiansfeld, badebyen Hejlsminde, Egeland hvor grev Ingolf bor, bydelen Seest der sprang i luften.....

Tøj der dasker

Gågaderne
Den gamle centrale del af Kolding er udlagt som gågader med et rigt udvalg af forretninger af enhver slags. Der er masser af restauranter og caféer, både med uden- og indendørservering. Omkring åen er der hyggelige opholdssteder, hvor madpakken kan nydes.
Hjemmeside: City Kolding

Kolding Storcenter
Her er alt samlet under ét tag: Forretninger, salgsboder, restauranter, caféer og biograf.
Hjemmeside: Kolding Storcenter

Museer og seværdigheder

Koldinghus
Den gamle konge- og grænseborg Koldinghus er nu restaureret på en utraditionel og meget spændende måde.
Koldinghus har både faste og skiftende udstillinger. Faste udstillinger om slottets historie og betydning for Kolding, skolestue, fangekælder og en meget stor samling af sølvarbejder gennem tiderne. Herudover skiftende udstillinger
Hjemmeside: Koldinghus

Trapholt
Kunstmuseet Trapholt har faste udstillinger af dansk møbeldesign, Richard Mortensen, Arne Jacobsens sommerhus, Plasic Fantastic, Skulpturpark mm. Herudover skiftende temaudstillinger.
Hjemmeside: Trapholt

Skamlingsbanken
Skamlingsbanken var oprindeligt et samlingssted for den sønderjyske bevægelse, der ønskede dansk som administrationssproget i hertugdømmerne. 1843 afholdtes den første sprogfest på Skamlingsbanken. Senere fra 1864 til 1920 blev det til mindested for "det tabte land". Skamlingsbanken ligger højt og tæt på 1864-grænsen, med udsigt over det sønderjylland, der dengang var blevet tabt til Tyskland.
I dag holdes der hvert år i august operafest på Skamlingsbanken.
Hjemmeside: Skamlingsbanken

Geografisk Have
Geografisk Have er en 12 ha stor botanisk have, hvor planterne er arrangeret efter deres oprindelsesland. Deraf navnet. Der er også legeplads og klappedyr i haven. Desuden holdes der hvert år forskellige arrangementer; Grundlovsdag, Sankt Hans Aften, Lys- og høstfest.
Hjemmeside: Geografisk Have

Genforenings- og grænsemuseet
Lille museum overfor Den Gamle Grænsekro, som fortæller historien om grænsen til Tyskland 1864 - 1920, genforeningen og tiden op til og efter denne.
Hjemmeside: Genforenings- og grænsemuseet

Landbomuseet
Landbomuseet har hjemme på den nedlagte landbrugsejendom Brødsgaard i Harte. Ejendommen ejes af Skov- og Naturstyrelsen. Ejendommen er i dag rammen om Johannes Elbæks store samling af redskaber og maskiner samlet gennem en menneskealder, som nu er overdraget til museet.
Hjemmeside: landbomuseet

Dansk Sygeplejehistorisk Museum
I museets udstillingsområde kan man se, hvorledes omsorg og sygepleje har udviklet sig gennem århundrederne. Udstillingen berører temaerne "kald", hierakier i hospitalerne, sygeplejens historiske udvikling, stiftelsen af Dansk Sygeplejeråd, sygeplejersker i udlandet, behandling, psykiatri, hjemmesygepleje, uddannelse, hygiejne, leveforhold osv.I udstillingen indgår en rekonstruktion af en mørk og beskidt københavnsk baggård fra 1800-tallet, en sygestue og en sygeplejerskes private værelse fra 1930'rne samt en operationsstue.
Hjemmeside: Dansk Sygeplejehistorisk Museum

For børn og barnlige sjæle

Slotssøbadet
Stort indendørs tropisk badeland med masser af aktiviteter og muligheder for hele familien.
Hjemmeside: Slotssøbadet

Legeparken
Tæt på Koldinghus i byens hjerte ligger Legeparken. Et stort rekreativt parkområde med gratis adgang for børn og voksne.
I Legeparken kan du klatre, gynge, rutsje og meget, meget mere. Du kan også køre om kap i mooncars, spille minigolf, sejle en tur i robåd eller cyklebåd og meget andet.
Den medbragte mad eller kaffen kan nydes i et af de tre aktivitetshuse, eller pølserne kan tilberedes på et af de fire grill-steder. Endelig er der en kiosk og toiletter.
Hjemmeside: Legeparken

Nicolai for børn
Nicolai for børn er for børn i alderen 2-12 år. Husets tilbud er rettet mod både børnefamilier, skoler og daginstitutioner.
Når entrébilletten er løst, kan børn og voksne gå på opdagelse i det 1300 m2 store indendørs areal.
Hjemmeside: Nicolai

Forkælelse for voksne

Dronning Dorotheas Badstue
Er man til selvforkælelse, sauna, boblebad, stenmassage, varme saltbade, muddermasker og den slags udskejelser, er Dronning Dorotheas Badstue lige sagen
Hjemmeside: Dronning Dorotheas Badstue